The woman behind it

Jessy Jansen

Mijn interesse voor mens en natuur kwam samen toen ik aan de opleiding Natuurgeneeskunde begon. Later volgde de opleiding voor Integrale Reflexzone Therapie. Door mijn holistische benadering zijn alle behandelingen gericht op preventie, waarbij vitaliteit en balans de belangrijkste pijlers zijn.

Als kind was ik vaak in de natuur te vinden. Ik had al vroeg een diep bewustzijn dat alles met elkaar verbonden is. Ik ervaarde en beleefde de schoonheid van de natuur en de kracht ervan. Helende kracht. Puur en schoon. Het bewustzijn dat voor alles een tijd en plaats is en het besef dat het een niet zonder het ander kan bestaan. Als mens zijn wij een deel van dit geheel.

Voor alles een tijd

De natuur maakt fasen door, zoals bijvoorbeeld de wisseling van de seizoenen. Het voorjaar met het ontluikend groen zie ik als een frisse, nieuwe start. Het najaar met de enorme, rijke kleurenpracht markeert voor mij het begin van het grote loslaten. Als mens doorleef je ook seizoenen. Je ontwikkelt je door te beleven en te ervaren, om het op een later moment weer achter je te laten. Met al die opgedane wijsheden, begin je aan het vervolg van je levenspad. Soms heb je daar in een bepaalde fase van je leven wat hulp bij nodig. In mijn praktijk ben je van harte welkom voor die hulp.

Docent, mentorschap en bijscholingen

Vanuit de Holistische Praktijk werk ik ook als docent.

(CRKBO gecertificeerd en didactisch bevoegd voor Hoger Onderwijs)

Bij Esoterra in Bilthoven en Amsterdam verzorg ik de volgende vakken:

  • Therapeutische Vorming
  • Aromatherapie
  • Massage bij Kanker
  • Voetreflexologie

Daarnaast verzorg ik voor een aantal groepen studenten het mentorschap tijdens hun studie.

Bijscholing en Nascholing verzorg ik voor de beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de VNRT.

Holistic therapist & Organic skincare
KVK 01125042
Scroll to Top