Wie is Jessy

Lees meer over Jessy Jansen

Welkom op de website van de  praktijk Jessy Jansen.

Richt zich op Integrale Gezondheid en Geluk.

 

Bent u toe aan een verandering, of op zoek naar creatieve oplossingen? Dan kan een ‘Natuurlijk’ advies  u wellicht in de goede richting helpen.

Ik houd me bezig met Integrale Gezondheid. De natuur is mijn inspiratiebron. “Natuurlijk” betekent niet alleen simpel of eenvoudig, het staat vooral voor doordacht en effectief!

De behandelingen zijn gericht  op Gezondheid, Preventie en Leefstijl-interventie. De behandelingen hebben een geneeskundige (uit-)werking.

Daarbij ligt het accent niet, zoals nu vaak gebruikelijk is op ge- en verboden, maar juist op mogelijkheden. Het is mijn uitdaging mensen te verleiden tot gedrag dat een positieve bijdrage kan leveren aan Gezondheid, Vitaliteit en Geluk.

De natuur is een tijdje uit de gratie geweest. Door chemicalien en grootse machines lijkt de wereld maakbaar. De laatste tijd komt het besef weer terug dat de natuur ons jaren vooruit is op het gebied van technologie en andere wetenschappen. De vraag naar duurzaamheid en de bedreiging van ons voortbestaan maakt dat er weer belangstelling komt om te overleven, en wat onze eigen bijdrage daar bij kan zijn.

De “heat, beat en treat” (verhitten, slaan en behandelen) methode wordt vervangen door methodes die natuurlijk zijn en aanvoelen. Kevlar (stof voor bijvoorbeeld kogelvrije vesten) wordt uit petroleum vervaardigt, met zwavelzuur, verhit en onder grote druk geperst. De spin heeft slechts water en een kamertemperatuur nodig om watrafstotende zijde te maken, die vijf maal sterker is dan staal en vele malen flexibeler dan Kevlar.

We kunnen de natuur niet kopieren, daarvoor is zij te complex, maar we kunnen de natuur wel als inspiratiebron gebruiken! Voorbeelden van natuurlijke oplossingen zijn het klittenband van de klitwortel, de eiffeltoren gebaseerd op de krachtlijnen van de dijbenen, het vliegtuig gebaseerd op zware vogels, de robotarm gebaseerd op de kreeftenpoot die 360 graden kan draaien en zelfreinigende deklagen gebaseerd op de lotusplant.

De natuur en Integraal Natuurlijke Geneeswijzen helpen ons op  vriendelijke en krachtige wijze onze algehele gezondheid zoveel mogelijk te bevorderen.

Steeds is het uitgangspunt de gehele en unieke mens en wordt er een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen. Bij de behandelingen worden uitsluitend natuurzuivere producten gebruikt.
Er zijn verschillende behandelmethodes denkbaar: coaching, baunscheidtieren, gemmo, bachbloesems, kruiden, , massage, reflexologie, systemisch werk, acupressuur, massage bij kanker en voeding.

Als Integrale Reflexzone en Massage therapeut is er tevens een uitgebreid aanbod in verschillende massages.
Daarnaast is inzicht & bewustwording altijd de rode draad.  Daarbij heb ik een coachende rol en geef  praktische tips en handvaten voor de dagelijkse praktijk zodat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan.
Het karakter van de praktijk is Integraal, dat betekent dat klachten niet centraal staan maar de mens. Het is gericht op gezondheid en geluk. Zowel fysiek, psychisch, energetisch als spiritueel.

Naast het werken als Integrale Reflexzone en Integraal Massage therapeut, ben ik ook werkzaam als docent bij de Stichting Wellness & Aromatherapie.