Het 12-Stappen Life-style Plan

Website jessy typewriterHet 12-stappen Life-style Plan : Aandachtig leven!

Je hebt behoefte aan verandering. Aan meer (innerlijke) rust, evenwicht en stevigheid.

Er is nog maar weinig ruimte voor  niet-gelukt zijn. de weekenden, vrienden, gezinsleven, banen, vakanties: de afgelopen jaren vonden we allemaal dat ze ‘gelukt’ moesten zijn. Als vervolgens het weekend niet aan de verwachtingen voldeed wegens huilende kinderen, de auto die kapot ging of irritaties met partners, dan baalden we daar flink van. Dat het leven gewoon soms niet fijn en leuk is, daar wilden we niet aan…Wij als generatie-genoten zijn allemaal opgegroeid in een welvarende tijd en misschien kregen we zo het idee dat het geluk maakbaar is. Maar we ontdekken de afgelopen jaren dat het niet zo werkt.

Ook de snelle ontwikkelingen of social media spelen een rol. De hele dag door kun je on-line zijn: overal je mail checken, je belevenissen delen op Face-Book, Instagram en Twitter. Gewoon een keer in stilte ergens op wachten (in de rij bij de kassa, de trein) bestaat niet meer. Gevolg: een vol en overbelast hoofd dat geen rust meer kan vinden. De eisen die we aan onszelf stellen zijn hoog.  Té hoog als we kijken naar al die mensen met stressklachten…

Er zijn manieren, en er is ruimte voor andere manieren om het leven te leven. Iets meer mindful leven; tja, dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor heel veel dingen…

Mindfulness is niets vaags of spiritueels. Bij mindfulness gaat het om ‘aandachtig leven’. Genieten van kleine dingen. Je gedachten niet altijd serieus nemen.

Een mooie basis voor een andere manier in het leven staan:  In het 12-Stappen Life-style Plan kom je 12 keer op consult, daarnaast   ( thuis in je eigen tijd)  krijg je on-line mindfulness-oefeningen, lichaamsoefeningen en schrijf en doe-opdrachten.  Inspirerende en informatieve artikelen in je mailbox en meditaties. Verder: updates met toffe tips en inspiratie voor een rustiger leven. Meer verbinding en diepgang met jezelf en de mensen om je heen. En…onbeperkte aanmoediging!

 

Het 12-Stappen Life-style Plan bestaat vanuit mijn visie uit de gebieden Lichaam, Hoofd, Hart en Huis.

De bezem door je Lichaam: ‘our bodies communicate to us clearly and specifically, if we are willing to listen’ (Shakti Gawain, inspirator/ auteur)

Je lichaam in balans houden kost tijd en energie, praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt:

voeding, ademhaling, huid-detox en bewegen

De bezem door je Hoofd: ‘If you can’t solve a problem, there is no need to worry about it. If you cannot do anything, ther is also no need to worry’ (Dalai Lama)

Heb je een volle agenda, stressvolle baan en een druk sociaal leven? Gewoontes, rituelen, multitasken (bestaat niet!)

prioriteiten stellen, social media, plannen, en digitale detox.

De bezem door je Hart: ‘Only once you have a clear picture of your priorities, you can start organizing around them’ (Stephen Covey, auteur/inspirator)

Hardlopen, de administratie. Je neemt je talloze keren per dag dingen voor die je niet nakomt. Voorkom onnodige schuldgevoelens:

trouw aan jezelf, vaag voornemen of echte afspraak?, een afspraak met jezelf is ook een afspraak. Passie, inspiratie.

De bezem door je Huis: ‘If you really want to do something, you’ll find a way. If you really don’t, you’ll find an excuse.’ (John Rim, auteur/inspirator)

Een opgeruimd huis is de eerste stap naar een opgeruimd leven. Houd gemakkelijk grip op chaos.

organizing, administratie, smoesjes, iedereen in het gezin draagt positief bij.