Massages

Jessy Jansen Holistische praktijk Havelte

Een massage zorgt niet alleen voor ontspanning, het is ook gezond. Met een massage spoor ik disbalansen op in je lichaam. Pijnlijke plekken en gespannen spieren in je lijf krijgen aandacht waardoor klachten verminderen. De natuurlijke balans neemt toe in je lichaam (homeostase). Tijdens een massage ervaar je dat je hartslag rustiger wordt. Net als je ademhaling. Positieve hormoonstofjes (oxytocine) nemen toe in je bloed, terwijl negatieve hormoonstofjes (cortisol) verminderen. Er zijn verschillende mogelijkheden. 

Voetreflexmassage

Weet je dat je voeten de spiegel van je lichaam zijn? Je voeten hebben allerlei energiepunten die in verbinding staan met de rest van je lichaam. Door het masseren van een bepaald deel in je voet, zet je een ander deel van je lichaam aan het werk. Zo verdwijnen blokkades. Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen. 

Holistische aromamassage

Deze massage brengt je lichaam in balans. Door het gebruik van acht verschillende pure etherische oliën, met ieder een eigen taak, is deze massage bij uitstek geschikt om te aarden. Het vermindert stress en is ontspannend voor je zenuwstelsel. Daarnaast geeft het je immuunsysteem een boost. 

Bindweefselmassage

Ervaar je spanningen en blokkades in je nek of schouders? Heb je last van migraine, hoofdpijn of ben je (over)vermoeid? Dan is deze massage iets voor jou. Bindweefselmassage is erop gericht spanningen en blokkades op te heffen. Je lichaam krijgt de ruimte om te ontspannen en te herstellen. 

Oncologiemassage

Wanneer het leven je confronteert met kanker, staat je wereld stil. Met deze massage vergeet je even dat je ziek bent. De massage is erop gericht het contact met je lichaam te herstellen. Het laat je voelen dat je mens bent. Met zorg, aandacht en warmte ervaar je de kracht van aanraking. Zo is het mogelijk dat je minder stress ervaart waardoor je bijvoorbeeld beter slaapt. 

Daarnaast werkt deze massage op de fascie. Dit is een onderdeel van bindweefsel dat bestaat uit eiwit. Door chemo en bestraling gaat de fascie kapot, het functioneert niet meer. Deze massage wekt de fascie als het ware weer tot leven. 

Meer weten of een afspraak maken? Mail gerust naar jessy.jansen@home.nl of bel 06-30184110

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren